Torrent skidanje sa Operom (loše po bandwidth)

Koristim Operu 9.52 (build 2091) i par puti(za 2 puta sam siguran) dogodilo mi se sljedeće.
Pred prošli mjesec sam skinio preko 10GB(što je limit mog paketa i rijetko kada potrošim više od 6-7GB), a kada sam gledao na t-com stranici ispis spajanja, sve je bilo unutar granica mog korištenja interneta osim jednoga dana kada je bilo oko 7GB u rok 12 sati, nisam skužio kako se to moglo dogoditi čak sam mislio da su i oni u t-com nešto zeznuli ali mi se nije dalo ulaziti u detalje.

Prije par dana sam otkrio u čemu je problem.
Pošto Opera ima ugrađeni torrent klijent, a ja ne skidam torrente često, znao bih upotrijebiti Operu za skidanje torrenta.
Ovaj sam mjesec išao skinuti dokumentarni film, jedino je bio dostupan preko torrenta pa sam ga ostavio skidati preko noći.

Ujutro sam imao što vidjeti (nakon 10 sati), torrent je došao do 99.9% posto i još nije bio gotov, pomislio sam da ne može naći neki mali djelić pa je tu problem.

Iz nekog sam razloga otišao na t-com ispis spajanja da vidim koliko se bandwidth-a potrošilo i imao sam šta vidjeti, oko 7GB i od toga samo 350MB na upload.

Ma čekaj malo pali mu još 0.1% od fajla a on je downloadirao preko 6GB, znao sam da ovdje nešto nije uredu.

Prekinio sam download u Operi i pokrenio download u standardnom ubuntu klijentu, program je sam skužio da je ovaj torent već bio skidani  počeo je provjeravati integritet fajla i ispalo je da je cijeli fajl već bio uspješno skinut.

Znači Opera je uspješno skinula fajl preko torrenta, ali je iz nekoga razloga mislila da joj nedostaje neki mali dio i stalno generirala download promet i potrošila mi  bezveze 7GB preko noći, kada sam ovo skužio bilo mi je jasno odakle onaj čudan promet iz pred prošlog mjeseca.

Da li je ovo točno problem Opere, ubuntua, kernela ili možda čak moga rutera neznam, ali se i u Operi bune.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s


%d bloggers like this: